Σε συνέχεια του προγραμματισμού των επαφών του Σωματείου με όλους τους τοπικούς φορείς των νησιών μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του εκπροσώπου της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων (Ε.Ν.Π.Ε.Ν.), κ. Πανταζόπουλο Κωνσταντίνο με τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουκά Κωνσταντίνο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, δεδομένου ότι πρώτα μηνύματα ενδιαφέροντος από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά, αφορούσαν κατά κύριο λόγο την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου για την έλευση μιας ασφαλής τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με το έγκαιρο άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν πως η προετοιμασία για την έναρξη της σεζόν έχει ως θεμέλιο την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων με χρήσιμες παρεμβάσεις στις λιμενικές ζώνες, για την εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι με τον μαζικό εμβολιασμό των ανθρώπων του τουριστικού κλάδου, ιδανικά, και του συνόλου των κατοίκων του νησιού, θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για τον τουρισμό. Σημείωσε, επίσης, ότι Δήμος Μυκόνου συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια, αναλαμβάνει πρώτος σε όλη τη χώρα, με δικούς του πόρους τη διενέργεια «Rapid Test» για όσους έρθουν στο νησί ακτοπλοϊκώς, εξετάζοντας παράλληλα την επέκταση αυτής της δράσης και στο αεροδρόμιο.

Μετά το πέρας της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο  κλίμα, τα δύο μέρη συμφώνησαν για τη συνεχή επικοινωνία τους με σκοπό τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας.