Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο κ. Βαρούχα για το έργο της ΕΝΠΕΝ, o οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ένωση, και συμφώνησαν ότι το «Υachting» μπορεί να ανοίξει στις 23/4 όπως ανακοίνωσε ο υπουργός τουρισμού κ. Θεοχάρης καθώς πρόκειται για το ασφαλέστερο τουριστικό προϊόν εν καιρώ πανδημίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η ανάγκη αξιοποίησης των τουριστικών καταφυγίων της Κέρκυρας. Ο κ. Βαρούχας ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της ένωσης ότι μετά το καταφύγιο Μπενιτσών σειρά έχει η Αλίπα Παλαιοκαστρίτσας και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό.

Επίσης συζητήθηκε η προοπτική να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Κέρκυρας κατά τους χειμερινούς μήνες όπου η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων είναι μηδενική αλλά και οι προοπτικές των υπόλοιπων καταφυγίων που ανήκουν  σε άλλους φορείς (ΤΑΙΠΕΔ κλπ.).

Αναφέρθηκε το θέμα των υδροπλάνων που όπως φαίνεται θα ξεκινήσουν φέτος τον Σεπτέμβρη και συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει συνεχή επαφή μεταξύ δήμου και ΕΝΠΕΝ για όλα τα θέματα που απασχολούν την ναυτιλία και τον τουρισμό εν γένει.